Στα σκαριά πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας απ’ τους Θεσμούς και μετά το τέλος του προγράμματος το 2018

Στα σκαριά πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας απ’ τους Θεσμούς και μετά το τέλος του προγράμματος το 2018

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας οι Θεσμοί εξετάζουν το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018 με στόχο την διασφάλιση της συνέχειας των μεταρρυθμίσεων.

Πηγές μάλιστα μεταφέρουν ότι η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει, αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Ο λόγος του έντονου ενδιαφέροντος των δανειστών για τη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας μακροπρόθεσμα είναι, όπως αναφέρουν οι πηγές τους, η μεγάλη διάρκεια και το ύψος του δανειακού προγράμματος της χώρας.

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση σημειώνουν, κάνοντας τον διαχωρισμό από τις άλλες μεταμνημονιακές χώρες. Εξετάζεται, έτσι, η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου εποπτείας, που θα φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα.

Ο λόγος του έντονου ενδιαφέροντος των δανειστών για την τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας μακροπρόθεσμα είναι η μεγάλη διάρκεια και το ύψος του δανειακού προγράμματος της χώρας.

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, σημειώνουν, διαχωρίζοντας τη χώρα από τις άλλες μεταμνημονιακές χώρες.

Εξετάζεται, έτσι, η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου εποπτείας, που θα φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, έχει διατυπωθεί πρόταση για σύνδεση των μέτρων ελάφρυνσης χρέους με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αν και οι πηγές έχουν παραδέχονται ότι κάτι τέτοιο έχει πρακτικές δυσκολίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η Ελλάδα θα διέπεται από το πλαίσιο παρακολούθησης των μεταπρογραμματικών χωρών ως προς τις δημοσιονομικές της επιδόσεις, ενώ νέο μνημόνιο είναι πιθανό σε περίπτωση που θα στηριχτεί από τη λεγόμενη ενισχυμένη πιστωτική γραμμή του ESM, μετά τη λήξη του προγράμματος της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.