Bloomberg: «Καλλιεργήστε κάνναβη εάν θέλετε να ρίξετε την υψηλή ανεργία στην Ελλάδα!» (φωτό)

Bloomberg: «Καλλιεργήστε κάνναβη εάν θέλετε να ρίξετε την υψηλή ανεργία στην Ελλάδα!» (φωτό)

Σε άρθρο του το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg κάνει λόγο ελληνική οικονομία μετά την οικονομική κρίση παρουσιάζει ποσοστά ανεργίας άνω του 20% εδώ και 10 περίπου χρόνια.

Τώρα, η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι καλλιεργητές μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική ευμάρεια της χώρας και στην περαιτέρω ανάπτυξή της μέσω μιας αρκετά ριζοσπαστικής ιδέας.

Ένα σχέδιο καλλιέργειας, επεξεργασίας και εξαγωγής ιατρικής κάνναβης στη Βέροια, στο εύφορο βόρειο τμήμα της χώρας, δείχνει πως η Ελλάδα βλέπει την κάνναβη ως πιθανή αναπτυσσόμενη βιομηχανία για τη χώρα, η οποία έχει ένα ζεστό, ξηρό κλίμα παρόμοιο με αυτό στην Καλιφόρνια. Η νέα νομοθεσία θα μπορούσε να καταστήσει το σχέδιο πραγματικότητα, ήδη από το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζαφείρη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Golden Greece Holdings, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της ομάδας 10 επενδυτών από χώρες όπως ο Καναδάς, το Καζακστάν, η Πολωνία και το Ισραήλ, η Βέροια θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Ο πρώτος γύρος επενδύσεων εκτιμάται σε 400 εκατομμύρια ευρώ (488 εκατομμύρια δολάρια), φτάνοντας σε πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ το 80% των θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η καλλιέργεια, το εμπόριο και οι μεταφορές θα μπορούσαν να απασχολούν Έλληνες.

“Στην Ελλάδα, δεν εξετάζουμε την πιθανότητα να φέρουμε ανθρώπους από άλλες περιοχές που έχουν εμπειρία στην καλλιέργεια κάνναβης”, δήλωσε ο Michael Blady, ένας από τους επενδυτές που εμπλέκονται στο έργο της Βέροιας.

«Θα εκπαιδεύσουμε τόσους ανθρώπους όσο χρειαζόμαστε και θα ξεκινήσουμε εδώ την καλλιέργεια μας», είπε σε συνέντευξή του στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.