ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurogroup: Την Καθαρά Δευτέρα η εκταμίευση της δόσης

Eurogroup: Την Καθαρά Δευτέρα η εκταμίευση της δόσης

Την ώρα που στην Ελλάδα θα πετάμε χαρταετό, την Καθαρά Δευτέρα, στις Βρυξέλλες το Eurogroup θα συνεδριάζει για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη δόση για τη χώρα μας.

Η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ- από σύνολο 6,7 δισ.- θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η συζήτηση θα αφορά αποκλειστικά το θέμα της εκταμίευσης και δεν θα επεκταθεί ούτε στο θέμα της μετά το πρόγραμμα κατάστασης ούτε στη 2η φάση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές εάν το Εurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση, καθώς δεν υπάρχει ακόμα πλήρης εικόνα για την εκπλήρωση ή όχι των τελευταίων προαπαιτούμενων.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστούν λίγες ακόμα ημέρες για την εκταμίευση, καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τη χρήση των κεφαλαίων του ESM.

Το ποσό των 5,7 δισεκατομμυρίων αφορά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έως το καλοκαίρι (3,3 δισ.), το χτίσιμο του μαξιλαριού των διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου εν όψει της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος δανεισμού από τον επίσημο τομέα (1,9 δισ. ευρώ) ενώ 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την υποβοήθηση της σταδιακής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου έως το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» για το να δώσει το Eurogroup το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης αφορούν το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ελληνικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.