ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έγινε η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ

Την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε η νέα εγγυητική επιστολή και ήδη έχει κατατεθεί από το επενδυτικό σχήμα στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ σήμερα Πέμπτη, αργά το απόγευμα, έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ.

Την εγγυητική εξέδωσε εκ νέου η Promsvyazbank, η οποία, λόγω της κρατικοποίησής της και της αλλαγής της διοίκησης, έπρεπε να επαναλάβει τη διαδικασία.

Η κοινοπραξία Deutsche Investment (Diep) 50%, η γαλλική CMA (35%) και η Belterra (15%) του Ιβάν Σαββίδη προσέφερε 231 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 67% των μετοχών.
Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο φάκελος θα περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για έγκριση της συμφωνίας έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Το επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΘ και να κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, όπως έγινε και με τον ΟΛΠ. Αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί στα μέσα του Ιανουαρίου του 2018.

Η συνολική αξία της συμφωνίας πώλησης ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την προσφορά των 231.926.000 ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη επταετία. Τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης που είναι το αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΘ, ανέρχονται σε συνολικό ύψος πλέον των 170 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται ε υπόψη, τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες, πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών, επενδύσεις έως τη λήξη της παραχώρησης το 2051.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.