Ελλάδα η χώρα «του δεν ξέρω αν θα φτάσω σπίτι μου και αν φτάσω τι με περιμένει».

Δεν είναι υπερβολή, είναι αυτό που νιώθει ο κάθε Έλληνας πολίτης μετά τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στην Μάνδρα Αττικής και τις ακόμα πιο φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και εξίσου μεγάλες σε περιουσίες.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καταλήξαμε να έχουμε επανειλημμένες πλημμύρες μέσα στο καλοκαίρι εντός Αθηνών…

Είδαμε ανθρώπους να κινδυνεύουν να πνιγούν μέσα στην Λεωφόρο Κηφισίας και πάρκινγκ στο Μαρούσι να έχει μετατραπεί σε λίμνη. Το ακόμα «καλύτερο» ήρθε λίγες ημέρες αργότερα όταν είδαμε τους ασθενείς να… κολυμπάνε μέσα στο νοσοκομείο Σωτηρία και δημιουργώντας την αίσθηση ότι πλέον κάποιος θα πρέπει να νοσηλεύεται με στολή δύτη δίπλα του για πάν ενδεχόμενο.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα (έτσι λέμε) και καταδεικνύουν ένα μόνο πράγμα. Πρέπει όλοι μας μεταξύ μας να τηλεφωνιόμαστε το βράδυ για να ελέγχουμε αν φτάσαμε σπίτι μας καλά και εάν είμαστε όλοι παρόντες.

Καθημερινά πρέπει να κάνουμε αναφορά… τάγματος και οι απόντες να είναι δικαιολογημένα κωλυόμενο​ι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα των πράξεων της τωρινής κυβέρνησης καθώς συνέβαιναν και επί των προηγουμένων.

Το πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι ακόμα επιμένει να «φορτώνει» τα δικά της «εγκλήματα» πλέον, στους προηγούμενους.

Όχι κύριοι δεν μπορεί να γίνει αυτό, κυβερνάτε 3,5 χρόνια πλέον μπορείτε να κριθείτε με πλήρη εικόνα των πεπραγμένων σας και η κρίση είναι βαριά.

Κάνατε μια τρύπα στο νερό όπως και οι προηγούμενοι με την διαφορά ότι η δική σας τρύπα είναι ακόμα μεγαλύτερη και «ρούφηξε» πολλούς ανθρώπους.

Και επειδή δεν μπορείτε να αποδεχθείτε την ευθύνη γιατί έχετε… σύμπλεγμα ανωτερότητας (εμείς οι αριστεροί, εμείς οι προοδευτικοί, εμείς οι αδιάφθοροι κι άλλα άσχετα…) βρήκατε τον επόμενο φταίχτη που είναι οι πολίτες, οι ίδιοι δηλαδή που σας ψήφισαν.

«Φταίτε εσείς χτίζετε όπου να ναι και ότι να ναι»

Ναι αλλά όταν τους ζητούσατε ψήφο ήταν «πολύ ωραίοι». Όταν σας πλήρωναν τόσα χρόνια φως, νερό, τηλέφωνο ήταν «ακόμα πιο ωραίοι»

Οι άνθρωποι δεν κάηκαν λόγω αυθαιρέτων αλλά επειδή κάποιοι έλεγαν ότι «στην Αττική δεν φυσάνε δυτικοί άνεμοι», κάποιοι άλλοι δεν έδωσαν εντολή εκκένωσης και ακόμα χειρότερα όλοι μαζί δεν είχαν καν καταλάβει τις συμβαίνει και που πηγαίνει η πυρκαγιά και ότι μέσα σε μια ώρα είχε φτάσει στις ακτές.

Και το χειρότερο; Μέχρι το βράδυ και ενώ ο κόσμος είχε καεί και είχαμε ήδη τους πρώτους νεκρούς, στον κυβερνητικό μηχανισμό «έπαιζαν την κολοκυθιά» για το αν υπάρχουν νεκροί και ποιος φταίει σε περίπτωση που είχε γίνει μεγάλο κακό. Γιατί ήδη ήξεραν ότι είχε γίνει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ κακό… από αυτά που μένουν και στοιχειώνουν μνήμες και σημαδεύουν ολόκληρες ζωές…

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας και να τους μετράτε να ξέρετε ότι όλοι είναι εκεί, αν δεν το κάνετε δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εσάς…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος είναι Bsc in Physics and Mathematics από το Brighton University και Msc in Digital Signal Processing από το Lancaster University, γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά, υπηρέτησε στις Δυνάμεις Πεζοναυτών ως έφεδρος αξιωματικός και είναι συντάκτης στο Pronews.gr