ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Hellas House: Εγκαίνια στη Σανγκάη για το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο της Άπω Ανατολής

Hellas House: Εγκαίνια στη Σανγκάη για το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο της Άπω Ανατολής

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου η τελετή εγκαινίων για το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο της Άπω Ανατολής στη Σανγκάη. Στην τελετή συμμετείχαν παράγοντες από τον τομέα της επιχειρηματικότητας, των τεχνών και, φυσικά, του πολιτισμού.

Η νέα στέγη, για την προβολή του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο ιστορικό ευρωπαϊκό κτίριο της κινεζικής μητρόπολης. Το όλο εγχείρημα εκφράζει το όραμα των δημιουργών της για τη σύνδεση Ελλάδας και Κίνας και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο στην κοινωνική, πολιτιστική και επιχειρηματική ζωή της Σαγκάης, και να λειτουργήσει ως Global Leaders Club.

Την εκδήλωση εγκαινίων -η οποία σκοπό είχε να δώσει στους καλεσμένους μια πρώτη γεύση της πρωτοβουλίας του Ηellas Ηouse για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας- τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κόβοντας την παραδοσιακή κινεζική κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων.

Εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία του Hellas House να διαδώσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και εκτός συνόρων και ευχαρίστησε τους ιδρυτές του για το ευγενές και φιλόδοξο όραμα της δημιουργίας ενός μοναδικού κέντρου διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα, με ένα τρόπο πρωτοφανή.

Συγκεκριμένα, η υπουργός δήλωσε: «Το Ηellas Ηouse προσφέρει “τα καλύτερα της Ελλάδας” που σχετίζονται με το πολιτισμό, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία μας. Είναι ο ιδανικός χώρος παρουσίασης των μοναδικών θησαυρών της Ελλάδος, και συνάμα δελεάζει πραγματικά τους Κινέζους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας- ενώ παράλληλα ενισχύει την ισχυρή συμμαχία καθώς και μια νέα εποχή σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Στα εγκαίνια συμμετείχαν πολλοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Κίνα, μεταξύ των οποίων πρεσβευτές και τοπικοί αξιωματούχοι της Σαγκάης, καθώς και ηγετικά στελέχη διεθνών εταιρειών, επιχειρηματίες, προσωπικότητες του πολιτισμού και στελέχη των διεθνών και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Grand Opening Gala διοργανώθηκε στο Eros Garden του Hellas House, όπου υποδεχόμενος τους καλεσμένους του, ο Παύλος Κοντομίχαλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hellas Group, επισήμανε την επιθυμία του να κάνει γνωστή την ελληνική ολιστική εμπειρία που οδηγεί σε μια υγιέστερη και ευτυχισμένη ζωή, να εμπνεύσει τους επισκέπτες και μοιραστεί μαζί τους τη γνώση για όλα όσα σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό. Mετά από 15 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ασία, η οικονομική κρίση της Ελλάδας το 2010 ήταν για τον κ. Κοντομίχαλο η αφορμή να στραφεί επιχειρηματικά σε δραστηριότητες που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου και την ομορφιά της Ελλάδας, της χώρας στην οποία μεγάλωσε και τόσο αγαπά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.