Η Εκκλησία αντιδρά στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Η Εκκλησία αντιδρά στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Μια σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ανοίγει τον δρόμο για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της συνεδρίαση απέρριψε το ενδεχόμενο υιοθεσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας.

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, απλουστεύονται και ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, ενώ «χαρτογραφούνται» όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πτυχή του νομοσχεδίου που προκαλεί αντιδράσεις είναι εκείνη που αφορά στην κατοχύρωση δικαιώματος αναδοχής σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γεγονός που ανοίγει «παράθυρο» και στην αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.