Απόφοιτος του «τίποτα» στην κυβέρνηση του «μηδέν»...

Γαλλία: Η απίστευτη κτηνωδία ενός πατέρα κατά του γιου του μέσα σε ένα βαν

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το αγόρι την 6η Απριλίου στο Χάγκενμπαχ της Αλσατίας

Γαλλία: Η απίστευτη κτηνωδία ενός πατέρα κατά του γιου του μέσα σε ένα βαν

Ούτε πιτζάμες ούτε οδοντόβουρτσα, μόνο άπλυτα ρούχα… Η εισαγγελία παρουσίασε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με την «πολύ πολύ μακρά ιστορία» του 9χρονου παιδιού, το οποίο κρατούσε κλεισμένο για έναν χρόνο ο πατέρας του, μέσα σε ένα βαν στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης την περασμένη Παρασκευή, ο εισαγγελέας του Μιλούζ (Αλσατία), Νικολά Έιτζ διευκρίνισε πως ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος διώκεται για παράνομη κατακράτηση και στέρηση φροντίδας και τροφής, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Ο άνδρας, ηλικίας 43 ετών, που έχει ήδη προφυλακιστεί, παραδέχθηκε όσα του προσάπτουν.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το αγόρι την 6η Απριλίου στο Χάγκενμπαχ, μια μικρή κοινότητα σε απόσταση 20χλμ από το Μιλούζ, αφού τους ειδοποίησε μια κάτοικος.

Το παιδί, «χλωμό και εμφανώς υποσιτισμένο», «ήταν γυμνό, ξαπλωμένο σε εμβρυϊκή στάση, σκεπασμένο με μια κουβέρτα πάνω σε ένα σωρό από σκουπίδια και κοντά σε περιττώματα», είχε περιγράψει ο εισαγγελέας σε ένα δελτίο Τύπου. Έκτοτε το παιδί νοσηλεύεται στο Μιλούζ.

Σήμερα, ο εισαγγελέας έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αρχής γενομένης από του ίδιου του παιδιού, το οποίο αφηγήθηκε τον εφιάλτη που βίωνε σε εξειδικευμένες ερευνήτριες.

Ζώντας σε μια ανάμεικτη οικογένεια, εξήγησε πως είχε «πολύ άσχημες σχέσεις» με τη μητριά του, την οποία χαρακτήρισε «τη χειρότερη εχθρό του και μοχθηρό άνθρωπο», που ήθελε την εισαγωγή του σε μια ψυχιατρική κλινική.

Ο πατέρας του «αναγκάστηκε» τότε να τον «βάλει μέσα στο βανάκι», τον Σεπτέμβριο του 2024, διότι δεν «είχε επιλογή», συνέχισε το παιδί, υπογραμμίζοντας πως δεν ήθελε να ζήσει στο σπίτι της μητέρας του, καθώς εκείνη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

 Ο «πατέρας του του έφερνε νερό και τροφή δύο φορές την ημέρα, παγωμένα τρόφιμα σε γενικές γραμμές», περιέγραψε το αγοράκι. Είχε ένα σετ ρούχα και έπρεπε να ουρεί μέσα σε άδεια μπουκάλια.

Ο πατέρας του άδειαζε τακτικά τα απορρίμματα. Όμως, το αγόρι είπε ακόμη πως «ο πατέρας του δεν του έπλενε πλέον τα ρούχα και δεν είχε πλέον πιτζάμες να βάλει».

Κοιμόταν πάνω σε ένα στρώμα και δεν είχε πλέον οδοντόβουρτσα. Στο δωμάτιό του, τα παιχνίδια του είχαν τοποθετηθεί σε ένα χαρτόκουτο.

Η μητριά, ηλικίας 37 ετών, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης επτά ετών για μη παροχή βοήθειας σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών που βρίσκονται σε κίνδυνο και για μη αναφορά κακομεταχείρισης και στέρησης που υφίστανται ανήλικοι κάτω των 15 ετών. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ

Έχοντας καταθέσει επίσης στις αρχές, η μητέρα του παιδιού παραδέχθηκε πως είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική το διάστημα μεταξύ Μαΐου του 2022 και Ιανουαρίου του 2024. Το ζευγάρι χώρισε οριστικά τον Οκτώβριο του 2022.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.