ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προσπάθεια εμπλοκής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επιχείρηση στην Αφρίν από τον τουρκικό Τύπο

Προσπάθεια εμπλοκής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επιχείρηση στην Αφρίν από τον τουρκικό Τύπο

Προσπάθεια εμπλοκής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τουρκική εισβολή στη Συρία επιχειρεί ο τουρκικός Τύπος με επιστολή που φέρεται να έστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η αγγλική διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό Μέσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δηλώνει στην επιστολή του τη στήριξη του Πατριαρχείου στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, εναντίον των κουρδικών δυνάμεων και των αμάχων που χάνονται καθημερινά τις τελευταίες έξι ημέρες.

«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία. Η Εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», φέρεται να αναφέρει στην επιστολή του προς τον Ερντογάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει η αγγλική διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, η επιστολή του κ. Βαρθολομαίου αναφέρει:

«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως υπόσχεται και το όνομά της».

Να σημειωθεί ότι στο επίσημο site του Οικουμενικού Πατριάρχειου, δεν έχει αναρτηθεί η επιστολή του κου Βαρθολομαίου προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.