Μέσα σε λίγες ώρες περισσότερα από 200.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργημένων εκτάσεων στην Σαρδηνία, έχουν μετατραπεί σε στάχτη, λόγω τεράστιας φωτιάς.

Τετρακόσιοι άνθρωποι αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Η Σαρδηνία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας ενώ η Ιταλία, με την σειρά της, απευθύνθηκε στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιπλέον βοήθεια.

Ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της γειτονικής μας χώρας, για συνδρομή μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU, η Ελλάδα στέλνει δύο canadair για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, όπως ενημέρωσε μέσω twitter ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην περιοχή συνεχίζει να πνέει ισχυρός άνεμος και από το Σάββατο πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού επτά Καναντέρ, μαζί με ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και της πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!