
Ενα έγγραφο διαμαρτυρίας είχε μαζί του ο 58χρονος πολίτης που έφτασε με όχημα μέχρι το σημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ο 58χρονος αγρότης με καταγωγή από τον Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας, είχε καταθέσει αίτηση το 2007 προς τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, αναφέροντας ότι γράφει για την ιστορία του τόπου του: «Αντλώ στοιχεία από το βιβλίο της ιστορίας του Αγίου Φλώρου και προσθέτω τις εμπειρίες μου από τα 22 χρόνια αιματηρού και αδυσώπητου πολέμου που διεξάγω, για να καταλάβεις καλά τι λέω θα πρέπει να διαβάσεις όλα τα έγγραφα που έχω στη κατοχή μου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ».
Επιπλέον, όπως αναφέρει, ο ίδιος είχε καταθέσει αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας για ένα οικόπεδο που είχε στις ιαματικές πηγές, στον αρχαίο ναό Παμίσου, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι Τούρκοι προσπαθούν να του πάρουν την ιδιοκτησία του:
«Πρώτο διαμάντι είναι η ιαματική πηγή, δεύτερο ξεχωριστό διαμάντι είναι ο αρχαίος Ναός Παμίσου, τρίτο στη σειρά είναι η πηγή που πηγάζει μπροστά από το οικόπεδο μου. Πάρα πολλές άλλες πηγές υπάρχουν και καθεμία είναι και ένα ξεχωριστό διαμάντι. Τις πηγές λοιπόν αυτές οι Τούρκοι δεν τις απελευθέρωσαν ποτέ, αντίθετα τις κρατούν αιχμάλωτες και για να απολαύσουν οι Ελληνες τον πλούτο που πηγάζει από αυτές πρέπει να τις απελευθερώσουμε. Όταν το 1988 απέκτησα ένα οικοπεδάκι πλησίον της ιαματικής πηγής, οι Τούρκοι που κρατούν αιχμάλωτες όλες τις πηγές μου επιτέθηκαν με σκοπό να με δολοφονήσουν και να μου κλέψουν το οικοπεδάκι. 540 χρόνια στοίχημα ήταν το 2000 χρονιά που μου κλέψανε την άδεια. Για τον Τούρκο η κλοπή του οικοπέδου αυτού. Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο μυαλό μου και να κάνω πράγματα που αυτοί ήθελαν. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε όχι μόνο δεν μπήκαν στο μυαλό μου αυτοί άλλα μπήκα εγώ μέσα στο δικό τους και κατάλαβα τι μας κάνουν και που ως Έθνος μας οδηγούν σε πλήρη αφανισμό των Ελλήνων και αποικισμό της χώρας με αλλόθρησκους, Δήμαρχε με την παρούσα σου καταθέτω τοπογραφικό να μου βεβαιώσεις τους όρους δόμησης του οικοπέδου μου. Σεπτέμβριος 1995 κατέθεσα πρώτη αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας και Σεπτέμβρη του 2013 κλείνουμε 18 χρόνια που το Ελληνικό Δημόσιο μου χρωστάει την άδεια μου, δήμαρχε σύμφωνα με τα έγγραφα μου είσαι άριστος γνώστης της υποθέσεως μου» αναφέρει στο μανιφέστο που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.
Μάλιστα, πάνω στο αγροτικό του όχημα, ο 58χρονος είχε γράψει διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές».