Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στη Θεσσαλονίκη ζήτησε από την εισαγγελία Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, σε νοσοκομείο.

Η καταγγελία αφορά τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος έχει ήδη παραιτηθεί.

​​​​​​​Στόχος είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» ή άλλα αδικήματα.

Αφορμή της επείγουσας εισαγγελικής παρέμβασης αποτέλεσε σχετική αναφορά της 3ης ΥΠΕ που διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές.

Στο επίκεντρο της έρευνας ο διοικητής νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας, ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του.

Την έγγραφη καταγγελία σε βάρος του διοικητή φέρεται να έκανε υποδιευθύντρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον ίδιο.