ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ράκα: Η «Οργή του Ευφράτη» προελαύνει – Στους 312 οι νεκροί ισλαμιστές

Ράκα: Η «Οργή του Ευφράτη» προελαύνει – Στους 312 οι νεκροί ισλαμιστές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατά τις πρώτες δέκα ημέρες της πολιορκίας της πόλης Ράκα, στη βορειοκεντρική Συρία, έχουν απαλευθερωθεί τέσσερις συνοικίες, ενώ έχουν εξουδετερωθεί τουλάχιστον 312 ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Επίσης, οι κατά κύριο λόγο Κουρδικές δυνάμεις κρατούν αιχμάλωτους άλλους επτά ισλαμιστές.

Από την άλλη πλευρά έχουν σκοτωθεί 15 μαχητές των SDF και τραυματιστεί 21.

Εκ των 312 ισλαμιστών που σκότωσαν, οι Κούρδοι έχουν στην κατοχή τους 39 πτώματα.

Στις σκληρές μάχες που δίνουν μέσα στη Ράκα, οι Κούρδοι κατάφεραν και κατέστρεψαν πολλές μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα βόμβες, βάρκες, όλμους και πυροβόλα των τρομοκρατών, ενώ κατέστρεψαν και ένα εργαστήριο εκρηκτικών.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους πήραν και λάφυρα πολλά όπλα των εξτρεμιστών και διαπίστωσαν ότι μεγάλος αριθμός είναι τουρκικής κατασκευής.

Επίσης κατέρριψαν και τέσσερα drone που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα, πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχει την ονομασία «Οργή του Ευφράτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας συνασπισμός κουρδικών, αραβικών και ασσυριακών δημοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.