ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Καμπρίλς: Οι δράστες της επίθεσης ευδιάθετοι λίγη ώρα πριν σκορπίσουν τον θάνατο (βίντεο)

Καμπρίλς: Οι δράστες της επίθεσης ευδιάθετοι λίγη ώρα πριν σκορπίσουν τον θάνατο (βίντεο)

Σοκάρει το βίντεο με τους τζιχαντιστές της Καταλονίας πουφαίνονται να γελάνε και να διασκεδάζουν καθώς περιμένουν να πληρώσουν σε ταμείο μίνι μάρκετ βενζινάδικου λίγες ώρες πριν να σκορπίσουν τον τρόμο στην πόλη Καμπρίλς και τελικά να πέσουν νεκροί από τα πυρά αστυνομικων.

Στο βίντεο φαίνονται να χαριεντίζονται σχετικά με το τι είδος αναπτήρα θέλουν να αγοράσουν.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Ara στο βίντεο έχουν καταγραφεί ο Ομάρ Χιτσάμι, ο αδερφός του μακελάρη της Βαρκελώνης Γιουνές Αμπουγιακούμπ, Χουσείν και ο Μούσα Ουκαμπίρ.

Τίποτα στη συμπεριφορά τους δεν δείχνει ότι σε λίγες ώρες θα κάνουν τρομοκρατική επίθεση στην Καμπρίλς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι πέντε τζιχαντιστές καταγράφηκαν τέσσερις φορές από τις κάμερες του μίνι μάρκετ πριν την επίθεση στην Καμπρίλς.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο ήταν πώς οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν «αναγνώριση» του εδάφους και επανεξέταση των σχεδίων τους.

Η πρώτη καταγραφή έχει γίνει μια ώρα πριν την επίθεση του Γιουνές Αμπουγιακούμπ στη Λας Ράμπλας. Ο αδερφός του Χουσείν έχει καταγραφεί να μπαίνει στο μίνι μάρκετ άλλη μια φορά ανάμεσα στις 6 και τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η τρίτη επίσκεψη από την οποία προέρχεται το βίντεο έγινε στις 8:55 το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου τέσσερις ώρες πριν την επίθεση στην Καμπρίλς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία καταγραφή έχει γίνει μια ώρα αργότερα με έναν από τους πέντε τζιχαντιστές να αγοράζει ψωμί και ενεργειακά ποτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.