Ανησυχία για το κτύπημα που ετοιμάζεται προκαλεί στις αρχές ο Αφγανός που συνελήφθη χθες βράδυ με 50 ηλεκτρονικούς και ηλεκτρικούς πυροκροτητές (και όχι 7 ή 8 όπως αρχικά ανακοινώθηκε) στο σακκίδιό του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι πυροκροτητές εξετάζονται στα εργαστήρια, για να διαπιστωθεί αν είναι παρόμοιοι ή όμοιοι με αυτούς σε πρόσφατες επιθέσεις σε Εφετείο, υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ, αν και η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το ενδεχόμενο να συνδέεται με τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση, όπως από το μεσημέρι τόνιζαν στο pronews.gr πηγές της ΕΛΑΣ.

Το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι είχε λάβει πολιτικό άσυλο, και ενώ είχε επανειλημμένα συλληφθεί, δίνοντας, όπως έγινε αντιληπτό κάθε φορά διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Κατά τις συλλήψεις του, είχε καταγραφεί με διαφορετικά ονόματα και εθνικότητες, παρουσιάζοντας αντίστοιχα έγγραφα, με τη μια φορά να δηλώνει 19χρονος Σύρος.

Από τη στιγμή που βρέθηκαν οι πυροκροτητές, την έρευνα ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, ενώ στο πληροφοριακό επίπεδο των ερευνών εμπλέκεται και η Κρατική Ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πενήντα πυροκροτητές είναι αρκετοί για μαζικό κτύπημα…