Ο εξοπλισμός των Σύρων ανταρτών συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε η Δαμασκός.

Η βούληση της Γαλλίας και η Βρετανίας να εξοπλίσουν τους αντάρτες στην Συρία με την προοπτική της ανατροπής του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνιστά «μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

“Σε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε την βούληση της χώρας του και αυτήν της Βρετανίας να προμηθεύσουν με όπλα τις τρομοκρατικές ομάδες», υπογραμμίζει το πρακτορείο, αναφερόμενο με τον όρο τρομοκρατικές στους αντάρτες.

Ο Γάλλος υπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στον ραδιοσταθμό France Info ότι η Γαλλία και η Βρετανία ζητούν «από τους Ευρωπαίους, τώρα, την άρση του εμπάργκο προκειμένου οι αντάρτες να έχουν την δυνατότητα να αμυνθούν».

Ο στόχος είναι, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, να προμηθεύσουν κυρίως την συριακή αντιπολίτευση με πυραύλους εδάφους-αέρος για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του συριακού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr