Θα θυμάται για πολύ καιρό το πάρτι που διοργάνωσε στο σπίτι της, στο Μάντσεστερ, μια Βρετανίδα.

Η 27χρονη είχε καλέσει 20 άτομα, αλλά μαζεύτηκαν τελικά περισσότεροι 100. Ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από γείτονες η αστυνομία διαπίστωσε πως δεν τηρούνται τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και επέβαλε πρόστιμο 100 λιρών στην κοπέλα, η οποία ήταν η διοργανώτρια του «παράνομου» πάρτι.

Καθώς οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος, δέχθηκαν «βροχή» αντικειμένων από τους συμμετέχοντες κι έτσι χρειάστηκε να ζητήσουν ενισχύσεις. Επιπλέον, λοιπόν, αποφασίστηκε -με δικαστική εντολή- να δοθεί εντολή να «κλείσει» το σπίτι της για τους επόμενους τρεις μήνες. Όπως διευκρινίζουν οι αρχές, εάν δεν τηρήσει όσα προβλέπει η απαγόρευση κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση.

Ενώπιον του δικαστηρίου η 27χρονη υποστήριξε πως είχε καλέσει μόνο 20 φίλους της και πως και η ίδια θύμωσε όταν είδε να καταφθάνουν δεκάδες ακόμα: «Ήρθαν πάνω από εκατό άτομα, κάποιους δεν τους ήξερα καν. Το σπίτι μου διαλύθηκε, πράγματα χάθηκαν. Προφανώς λυπάμαι, αλλά ήταν έξω από τον έλεγχό μου, ποτέ δεν σχεδίαζα να έρθουν τόσοι. Η αστυνομία ήρθε και μας ενημέρωσε πως είχαμε μία ώρα να διαλύσουμε το πάρτι. Οι αστυνομικοί είπαν πως τους πετούσαν πράγματα, αλλά αυτό δεν συνέβαινε. Η αστυνομία γύρισε ύστερα από μία ώρα και πράγματι το πλήθος είχε φύγει».

Η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει πως στο σπίτι δεν μπορεί να βρίσκεται κανένας άλλος εκτός από την ίδια. Εκείνη αντέδρασε, καθώς έχει αναλάβει και τη φροντίδα της μητέρας της που μένει σε άλλο μέρος και πάσχει από άνοια, ωστόσο ο δικαστής τής ανακοίνωσε πως μπορεί εκείνη να την επισκέπτεται κι αυτό είναι καλύτερο από το να μετακινείται η μητέρα της. «Δεν πιστεύω πως είναι δίκαιη η απόφαση, τέτοια πάρτι γίνονται όλη την ώρα. Ωστόσο, το σπίτι είναι δικό μου και αναλαμβάνω την ευθύνη», κατέληξε η 27χρονη.