Από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που έκαναν δύο άνδρες, ηλικίας 65 και 73 ετών, ξεκίνησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση στην περιοχή Αγία Πελαγία της Δ.Ε. Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης.

Οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν την Πέμπτη (27/08), πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή. Ο 73χρονος άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην Αγία Πελαγία κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής κι έκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, ωστόσο δεν κάηκαν σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπάλληλους της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου, καθώς η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο οικόπεδο, από όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.