Το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας επέλεξε τον αεροκινητήρα RTM322 της κοινοπραξίας Rolls-Royce και Turbomeca (RRTM), για να εξοπλίσει επιπλέον 34 μεταφορικά ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων MRH90 (NH-90).

Έτσι ο συνολικός αριθμός των κινητήρων RTM322 που έχει παραγγείλει η Αυστραλία αυξάνεται σε 92, εάν υπολογιστεί και η αρχική παραγγελία για την πρώτη παρτίδα  των 12 δικινητήριων ελικοπτέρων. Η Αυστραλία αποτελεί το δέκατο πελάτη των ελικοπτέρων ΝΗ90, που επιλέγει τον κινητήρα RTM322, μπαίνοντας στην οικογένεια των χρηστών  NH90 του RTM322,  η οποία αποτελείται σήμερα από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, την Ελλάδα, το Ομάν και την Αυστραλία. Ο Emeric d’ Arcimoles, Πρόεδρος της RRTM και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Turbomeca ανέφερε: «Η δεύτερη επιλογή από την Αυστραλία αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι πελάτες του ΝΗ90 αντιμετωπίζουν ευνοϊκά έναν κινητήρα, ο οποίος επωφελείται των σύγχρονων τεχνολογιών στη σχεδίαση, τις επιδόσεις, την κατασκευή και την ευκολία συντήρησης». Ο Scott Crislip, Πρόεδρος της Rolls-Royce Τομέας Ελικοπτέρων, πρόσθεσε: “Ο κινητήρας RTM322 έχει πλέον καθιερωθεί ως ο κινητήρας επιλογής για την οικογένεια των ελικοπτέρων ΝΗ920, η οποία κατέχει περισσότερο από το 50% της αγοράς.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο RTM322 έχει επιλεγεί επίσης σε περισσότερες από το 60% των παραγγελιών των ελικοπτέρων EH-101. Περίπου 1.600 κινητήρες RTM322, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών και των προαιρέσεων, έχουν ανακοινωθεί για τα ελικόπτερα  NH-90, WAH-64 Apache και EH-101.