ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Rampage ήταν τελικά ο πύραυλος που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί κατά του Ιράν;

Τι λένε τα ισραηλινά ΜΜΕ

Ισραήλ:  Rampage  ήταν τελικά ο πύραυλος που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί κατά του Ιράν;

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από την ισραηλινή επίθεση στην ιρανική Αεροπορική βάση στο Ισφαχάν. Σύμφωνα με αυτά και όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, ο πύραυλος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ήταν τελικά ο Rampage, από τρία F-35.

Ενώ αρχικά είχε αναφερθεί ότι τα όπλα ήταν ο πύραυλος ROKCS που παράγει η Rafael τώρα οι πληροφορίες που δίνουν τα ισραηλινά \ΜΜΕ μιλούν για τον Rampage, τον οποίος θέλει να προμηθευτεί και η ΠΑ

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan αναφέρει ότι το The Rampage αναγνωρίστηκε από φωτογραφίες και επίσης ταιριάζει με την έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε στην επίθεση.

Ο πύραυλος των 4,7 μέτρων (15 πόδια) μπορεί επίσης να ταξιδέψει με υπερηχητική ταχύτητα, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευση και την αναχαίτιση χρησιμοποιώντας συστήματα αεράμυνας όπως το Iron Dome.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει επίσημα την επίθεση, ενώ το Ιράν υποβάθμισε το περιστατικό και επέμεινε ότι μόνο τρία μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη —και κανένας πύραυλος— συμμετείχαν στην επίθεση στο Ισφαχάν.

Το Rampage, το οποίο ζυγίζει πάνω από μισό τόνο και παρουσιάστηκε το 2018, σχεδιάστηκε για να διεισδύει και να καταστρέφει προστατευμένες περιοχές, όπως αποθήκες, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, δηλαδή την Israeli Military Industries Systems και Israel Aerospace Industries.

Η έκθεση Kan έρχεται λίγες ώρες αφότου οι New York Times ανέφεραν ότι το φερόμενο ισραηλινό χτύπημα στην ιρανική αεράμυνα κοντά στην πυρηνική τοποθεσία Natanz είχε χρησιμοποιήσει έναν πύραυλο υψηλής τεχνολογίας που ήταν σε θέση να αποφύγει τα συστήματα ραντάρ του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.