Δύο ακόμη F-35A πρόκειται να παραδοθούν στην τουρκική Αεροπορία στην ΑΒ Luke, αλλά χωρίς αυτά, όπως και τα προηγούμενα να μπορούν να παραδοθούν σε τουρκικό έδαφος, τουλάχιστον όχι μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο.

Οι Τούρκοι πιλότοι οι οποίοι βρίσκονται στην Αριζόνα από τον περασμένο Ιούλιο συνεχίζοντας την εκπαίδευσή τους στα νέα αεροσκάφη.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της βάσης δεν αποκάλυψε πόσοι Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, περιορίστηκε μόνο να πει πως η «πρώτη ομάδα πιλότων και εκπαιδευτών έχει ήδη αποφοιτήσει από το σχολείο των F-35 και ήδη βοηθούν δύο ακόμη ομάδες πιλότων που ξεκίνησαν εκεί την εκπαίδευσή τους».

Σύμφωνα με το συμβόλαιο οι ΗΠΑ υποχρεούνται να παραδώσουν στην Τουρκία τα πρώτα F-35 δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης που επιβλέπεται από τις ΗΠΑ, αναφέρει η Hurriyet Daily News.

Οι ΗΠΑ πάντως έχουν ξεκαθαρίσει πως εάν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά των S-400 δεν πρόκειται να παραδώσουν τα F-35.

“To S-400 είναι ένας υπολογιστής. Το F-35 είναι επίσης ένας υπολογιστής. Δεν αγκιστρώνεις τον υπολογιστή σου στον υπολογιστή του αντιπάλου και αυτό είναι βασικά που πρόκειται να κάνουμε» δήλωσε η Katie Wheelbarger, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ με χαρτοφυλάκιο στις διεθνείς αμυντικές σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SputnikInt/status/1110629996618485760