Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την μαχητική αξία του αεροσκάφους F-35 αλλά και του F-22 η αμερικανική Αεροπορία πρόκειται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στο οποίο τα δύο μαχητικά θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες με το απόρρητο μη επανδρωμένο τροχιακό σκάφος X-37B.

Ο αρχηγός της αμερικανικής Αεροπορίας πτέραρχος David Goldfein ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στόχος είναι η διασύνδεση μέσων τα οποία επιχειρούν τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και έξω από αυτή.

«Το πιο σημαντικό βήμα είναι να θέσουμε μια ψηφιακή βάση. Εάν θέλουμε να φέρουμε την τεχνητή νοημοσύνη, να κάνουμε τα πολυηχητικά συστήματα να δουλέψουν, εάν θέλουμε τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε στους κβαντικούς υπολογιστές, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά εάν παρακάμψουμε την ψηφιακή αρχιτεκτονική και τον κοινό διαμοιρασμό δεδομένων και να μην τον εξελίξουμε».

Ο αντιπτέραρχος David Kumashiro, ήταν πιο ακριβής στις δηλώσεις του:

«Όταν κοιτάμε κάτι όπως το X-37B ή το F-35 και το F-22 και αναθεωρούμε αυτές τις συνδέσεις βλέπουμε τον ρόλο της διαλειτουργικότητας που θα είναι ανθεκτική και αξιόπιστη τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα αποτελεσματικό απέναντι στον αντίπαλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SputnikInt/status/1193993297942978561