Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz (έκδοση εξαγωγής S-350E) μπορεί να ενσωματωθεί με ευκολία σε ξένα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής κατασκευάστριας εταιρείας Almaz-Antey, στη διεθνή έκθεση Aero India 2023.

Σημείωσε ότι το Vityaz είναι ένα αρκετά ευέλικτο σύστημα. «Εάν ο πελάτης θέλει να το ενσωματώσει σε προυπάρχοντα συστήματα που αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία, τότε είναι ευκολότερο να το κάνει. Είναι επίσης δυνατό να γίνει και με ξένα συστήματα», δήλωσε ο ίδιος στο TASS .

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του συστήματος αεράμυνας S-350 Vityaz είναι η αυξημένη ισχύς πυρός, τα αυξημένα πυρομαχικά κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων και η αυξημένη ικανότητα επιβίωσης.

«Tο Vityaz είναι ο ‘δολοφόνος’ των αμερικανικών πυραύλων Tomahawk και των Storm Shadow» υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής, Βίκτορ Μουρακόφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώνοντας τα συστήματα αεράμυνας σε ένα δίκτυο, η Ρωσία θα αποκτήσει μια πρακτικά αδιαπέραστη «ομπρέλα».

Το S-350 Vityaz είναι ένας αυτοκινούμενος εκτοξευτής με πολυλειτουργικό ραντάρ. Μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε βεληνεκές έως και 120 χμλ, ενώ η αναχαίτιση βαλλιστικών στόχων έχει βεληνεκές έως και 25 χλμ. Σύμφωνα με τη ρωσική αμυντική εταιρεία Rosoboronexport, το σύστημα μπορεί να εμπλέξει ταυτόχρονα 32 στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV