Ένα νέο σμήνος  επιθετικών ελικοπτέρων σχημάτισε ο ρωσικός Στρατός προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Αρμενία και στην αεροπορική βάση του Erebuni, ανακοίνωσε η υπηρεσία πληροφοριών της νότιας στρατιωτικής διοίκησης. Η 3624η  αεροπορική βάση που διατηρεί η Ρωσία στο αεροδρόμιο Erebuni στην πρωτεύουσα Ερεβάν φιλοξενεί σήμερα την  16 αεροσκάφη MiG-29 τα οποία επιχειρούν βάσει συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ κρατών μελών της κοινοπολιτείας ανεξάρτητων κρατών.

Το ρωσικό αεροπορικό απόσπασμα πρόκειται να ενισχυθεί με επιθετικά ελικόπτερα Mi-24P, καθώς και μεταφορικά εξοπλισμένα Mi-8MT και  Mi-8SMV τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη και μεταφορά στρατευμάτων τα οποία είναι ανεπτυγμένα στην Αρμενία», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της νότιας στρατιωτικής διοίκησης.

Το Mi-24P (Hind-F) είναι μια έκδοση του γνωστού επιθετικού ελικοπτέρου Mi-24 και φέρει ως οπλισμό ένα πυροβόλο των 30 χλστ. GSh-30K ενώ το Mi-8SMV εκτός ρόλο μεταφοράς πραγματοποιεί και αποστολές εναέριας πλατφόρμας ηλεκτρονικής προστασίας μέσω του συστήματος “Smalta-V” με έμφαση στην προστασία των άλλων εναέριων μέσων από αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα ελικόπτερα πρόκειται να αναπτυχθούν στην Αρμενία εντός του 2014. Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας το ρωσικό σμήνος θα περιλαμβάνει 18 συνολικά ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr