O κινεζικός Στρατός προχώρησε στη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης σε περιοχή πλησίον των συνόρων με την Β. Κορέα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα ανατολικά της πρωτεύουσας Πεκίνο, στην περιοχή μεταξύ του ποταμού Heilongjiang και του όρους Changbai, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Bohai.

Σημειώνεται ότι η άσκηση ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου και διήρκησε μέχρι τις 17 του μηνός.

Η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος είναι μεγάλη ακόμη και για τα δεδομένα της Κίνας: Συμμετείχαν δύο Σώματα Στρατού το 16ο και το 39ο με συνολικά 100.000 άνδρες. Και τα δύο Σώματα Στρατού ανήκουν στην στρατιωτική Διοίκηση Shenyang.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές, η κινεζική άσκηση πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες μετά την εκτέλεση του Jang Sung-taek, θείου του ηγέτη της Β. Κορέας Kim Jong-un.

Η εκτέλεση του Jang Sung-taek δημιούργησε σοβαρή ανησυχία στην κινεζική ηγεσία, αφού ο θείος του Kim Jong-un ήταν ο σύνδεσμος της Β. Κορέας με την Κίνα για τις οικονομικές συναλλαγές των δύο χωρών.

Με την άσκηση αυτή η Κίνα έστειλε μήνυμα δυσαρέσκειας και αυτοσυγκράτησης στην Πιονγκ Γιάνγκ αλλά και μίας γενικότερη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στις γειτονικές χώρες.       

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr