Το δίκτυο Χακάνι, η πιο ακραία τρομοκρατική οργάνωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάϊντα,, θα πάρει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια στοιχειώδης ειρήνη στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ενός εκ των διοικητών του δικτύου η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί υπό την διοίκηση των ηγετών των ταλιμπάν. Ο ίδιος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ρόιτερς τόνισε πως η οργάνωση θα συνεχίζει να ασκεί πίεση στις δυτικές δυνάμεις με θεαματικές επιθέσεις.

Επιπλέον, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι ανειλικρινείς απέναντι στις ειρηνευτικές προσπάθειες και ότι προσπαθούν να διχάσουν τις δύο οργανώσεις.

«Ομως αν η κεντρική σούρα (συμβούλιο), με επικεφαλής τον ανώτατο ηγέτη Μουλά Μοχάμαντ Ομάρ, αποφασίσει να έχει συνομιλίες με τις ΗΠΑ, εμείς θα το δεχτούμε ευχαρίστώς», επισήμανε.

Τα μέλη του δικτύου που δρα στην περιοχή των συνόρων ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, τονίζουν ότι ανήκουν στους αφγανούς ταλιμπάν και πρέπει να είναι ενωμένοι σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr