Την τουρκική εισβολή στις αυτόνομες κουρδικές περιοχές της Συρίας επικρίνει η γερμανική κυβέρνηση, η οποία, έγινε χωρίς έρεισμα στο διεθνές δίκαιο, όπως την χαρακτηρίζει.

«Κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το τουρκικά επιχείρημα είναι αμφισβητίσιμο. Όσον αφορά την ”Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης”, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να εντοπίσει τους λόγους οι οποίοι θα την νομιμοποιούσαν βάσει του διεθνούς δικαίου», γράφει η χριστιανοδημοκράτης (CDU), υφυπουργός Ανάπτυξης Μαρία Φλάχσμπαρτ, σε απάντηση σχετικής επερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), η οποια δημοσιεύεται στην σημερινή «Tagesspiegel».

«Η τουρκική κυβέρνηση είχε επικαλεσθεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και αυτό όχι μόνο στην περίπτωση της -επονομαζόμενης “Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης”- εισβολής του 2019. Η αιτιολογία της ήταν ότι στην αυτόνομη κουρδική ζώνη της Συρία κυβερνούσαν αδελφές οργανώσεις του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK», σημειώνει η εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φλάχσμπαρτ γράφει, επίσης, στην απάντησή της ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να υποστηρίξει στην αυτόνομη κουρδική περιοχή, η οποία ονομάζεται από τους Κούρδους Ροζάβα, διάφορες ανθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, με ένα εκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού / Covid 19».