Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, στο κέντρο του Κιέβου, καθώς ένας άνδρας απειλεί να ανατινάξει με βόμβα μία τράπεζα.

Το υποκατάστημα της τράπεζας βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Λέοναρντ στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γερατσένκο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο, καθώς και ασθενοφόρα, σε περίπτωση που χρειαστεί να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Οι υπόλοιποι χώροι του κτιρίου έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ ο άνδρας -που είναι περίπου 30 ετών και όπως ισχυρίστηκε έχει τη βόμβα στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη- κρατάει έναν όμηρο, με την απειλή όπλου. Πρόκειται για τον επικεφαλής του καταστήματος, ο οποίος ήταν εκείνος που επέλεξε να μείνει πίσω, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι αποχώρησαν αμέσως μετά την είσοδο του δράστη στην τράπεζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αστυνομία ξεκίνησε ήδη συνομιλίες με τον τρομοκράτη», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, για να επισημάνει στη συνέχεια πως η ειδική αστυνομική επιχείρηση, που στήθηκε έχει το όνομα «Κεραυνός».