Στα χέρια του Γάλλου δημοσιογράφου Adrian Boke παραδόθηκε το ρωσικό διαβατήριο το οποίο του χορήγησε η ρωσική κυβέρνηση αφού ο ίδιος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ρωσία.

Ο Boke ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ρωσία καθώς διώκεται στην Γαλλία  και απειλείται με πολυετή ποινή φυλάκισης επειδή περιέγραψε με «όχι αποδεκτό» τρόπο τις φρικαλεότητες των Ουκρανών στο Ντονμπάς αποκαλύπτοντας παράλληλα την εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης των Ουκρανών και  των δυτικών ΜΜΕ στην «σφαγή» της Bucha.

Ένα μήνα πριν στις 24/2 ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραφε το διάταγμα για την υιοθέτηση της ρωσικής υπηκοότητας από τον Adrian Boke.

Το αντίστοιχο έγγραφο είχε δημοσιευτεί στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών της Ρωσίας.

«Έλαβε την υπηκοότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας… ο Boke Adrian, Anthony, Paul, γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου 1990 στη Γαλλία», αναφέρει το μήνυμα.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Adrian Boke, ο οποίος ήταν μάρτυρας πολλών εγκλημάτων πολέμου από τα ουκρανικά στρατεύματα γράφει το Radio Sputnik «είδε τις προετοιμασίες για μια οργανωμένη σφαγή αμάχων στην Μπούχα, ζήτησε άσυλο στη Ρωσία, μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον ίδιο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SymeMike1957/status/1639668428968693763