Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Ουκρανία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των ρωσικών πυραυλικάν επιθέσεων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις τεσσάρων περιοχών της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω Telegram.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για ιδιαίτερα μεγάλη ένταση των επιθέσεων, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα επιχειρεί να αξιοποιήσει τις ελλείψεις της ουκρανικής αεράμυνας σε συστήματα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων.
«Η ένταση των επιθέσεων είναι πολύ μεγάλη και οι Ρώσοι επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν στο μέγιστο το έλλειμμα σε συστήματα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Κιέβου, 500.000 νοικοκυριά σε Κίεβο, Χάρκοβο και Ζαπορίζια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Τα αρμόδια συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να επιδιορθώσουν τα προβλήματα, ενώ υπάρχει φόβος για επιδείνωση της έντασης την ίδια στιγμή που το χειμωνιάτικο κρύο αναμένεται να χτυπήσει την Ουκρανία.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.