Ένα απίστευτο θανατηφόρο περιστατικό συνέβη στο Ντένβερ όπου μία αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που κρατούσε μαρκαδόρο, το οποίο η ένστολη πίστεψε ότι ήταν μαχαίρι. 

Στις 5 Αυγούστου ο 36χρονος Μπράντον Κόουλ τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά της αστυνομικού. Τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο- από την κάμερα που είχε στη στολή της η αστυνομικός- στο οποίο φαίνεται να πυροβολεί δύο φορές έναν άνδρα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Γείτονας είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση για πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, στον οποίο εμπλεκόταν ο Κόουλ, η σύζυγός του και ο έφηβος γιος του, σύμφωνα με την Denver Post. Ο γείτονας ανέφερε ότι μπορεί να είχε σπρώξει τη γυναίκα από το αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε και ότι ο Κόουλ «κυνηγούσε» τον γιο του.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί- σύμφωνα με το βίντεο- η γυναίκα κάτω, δίπλα στο αμαξίδιο και είπε στους αστυνομικούς: «Μην, μην βγάλεις όπλο στον σύζυγό μου, σε παρακαλώ».

Η αστυνομικός απάντησε «ΟΚ» και ρώτησε τη γυναίκα αν χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Σε εκείνο το σημείο ο Κόουλ βγήκε από όχημα και αμφότεροι οι αστυνομικοί τον σημάδεψαν με τα όπλα τους.

Φάνηκε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα και είπε «Πάμε» και «γα@@@@ το».

Κάποιος φώναξε «Μην τον πυροβολήσετε!» και ο άνδρας αστυνομικός τον χτύπησε με το taser. Ο Κόουλ απομακρύνθηκε τρέχοντας, προς τη γυναίκα αστυνομικό και εκείνη τον πυροβόλησε, περίπου 40 δευτερόλεπτα αφού οι ένστολοι είχαν φτάσει στο σημείο.

Την ώρα που πυροβόλησε και ο Κόουλ κατέρρευσε, έπεσε το μαύρος μαρκαδόρος που κρατούσε. Η αστυνομικός ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι, με «απειλητικό τρόπο» και πως φοβήθηκε ότι θα τη μαχαιρώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">