Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δυτικούς και κινέζους αξιωματούχους, ο Σι απηύθυνε την προειδοποίηση αυτή προς τον Πούτιν κατά την διάρκεια της τετ-α-τετ συνάντησης που είχαν κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Μόσχα τον Μάρτιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε όταν ερωτήθηκε αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα: «Οχι, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω». Και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες περιέγραψαν το περιεχόμενο των συνομιλιών Πούτιν-Σι. «Ολα τα υπόλοιπα είναι κατασκεύασμα».

Στο δημοσίευμα των FT περιλαμβάνονται δηλώσεις προσώπων του Κρεμλίνου που υποστήριξαν ότι ο Πούτιν αποφάσισε ανεξαρτήτως να μην κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, διότι αυτό δεν θα έδινε πλεονέκτημα στην Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ένα πυρηνικό πλήγμα θα μετέτρεπε περιοχές που ο Πούτιν διεκδικεί για την Ρωσία σε «ακτινοβολημένη έρημη χώρα», χωρίς να συμβάλλει στην προώθηση των ρωσικών δυνάμεων.