Τρεις αξιωματικοί στην Ινδία εκτόξευσαν κατά λάθος πύραυλο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα και χωρίς να προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο κρατών.

Ο πύραυλος BrahMos, με βεληνεκές από 300 μέχρι 500 χιλιόμετρα, εκτοξεύτηκε στις 9 Μαρτίου, ωθώντας το Πακιστάν να αναζητήσει απαντήσεις από το Νέο Δελχί σχετικά με την ύπαρξη μηχανισμών ασφαλείας για την αποφυγή τυχαίων εκτοξεύσεων.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε χθες πως αρμόδιο δικαστήριο, που κλήθηκε να εξετάσει τα γεγονότα της υπόθεσης και να διαπιστώσει ποιος φέρει την ευθύνη, έκρινε πως η απόκλιση από τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας οδήγησε στην εκτόξευση του πυραύλου, προσθέτοντας ότι και οι τρεις αξιωματικοί απολύθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο ατυχημάτων ή λανθασμένων υπολογισμών από τις δύο χώρες, που έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους και σε πολυάριθμες μικρότερες ένοπλες συγκρούσεις, συνήθως στο αμφισβητούμενο έδαφος του Κασμίρ.