Επικαλούμενος πληροφορίες που απέκτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, δήλωσε πως η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου θα είναι «εντυπωσιακή». 

«Οι ρωσικές δυνάμεις στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας θα ξυπνήσουν απότομα όταν τελικά χτυπήσει το σφυρί του Κιέβου», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής, σύμφωνα με την γνωστή Politico.

Σε επίσκεψή του στο Κίεβο το σαββατοκύριακο, ο γερουσιαστής έγινε το επίκεντρο πολλών πρωτοσέλιδων όταν ανέφερε πως «αφού οι Ρώσοι πεθαίνουν, τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν από την Ουάσιγκτον για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία είναι τα καλύτερα λεφτά που έχουμε ξοδέψει».

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Αφού γύρισε από την ουκρανική πρωτεύουσα, ο Γκράχαμ μίλησε συνοπτικά στην Politico για την ουκρανική αντεπίθεση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «τις επόμενες ημέρες, θα δείτε μία πολύ εντυπωσιακή προβολή ισχύος από τους Ουκρανούς».

Ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε πως έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις έναντι των ρωσικών αμυνών και της ρωσικής αλυσίδας υλικοτεχνικής υποστήριξης, πληροφορίες που συμβαδίζουν με πρόσφατες δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων σχετικά με την έναρξη της επιχείρησης.

Ο πραγματικός στόχος της προγραμματιζόμενης επίθεσης παραμένει ένα καλά κρυμμένο δεδομένο, ωστόσο ο Γκράχαμ είπε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η «ανακατάληψη κάποιων στρατηγικών θέσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!