Για «συνέπειες άνευ προηγούμενου» σε περίπτωση που η Ρωσία αποφάσιζε τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, μίλησε σήμερα αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα θα είχε «συνέπειες άνευ προηγουμένου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι είναι «σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούσε μια υλική απάντηση από πολλούς συμμάχους και ενδεχομένως και από το ίδιο το ΝΑΤΟ».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συζήτηση γύρω από τη χρήση πυρηνικών γίνεται ακριβώς για να αποτραπεί το ΝΑΤΟ από το να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ρωσία εξάντλησε στην Ουκρανία ένα μεγάλο μέρος των κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας που διέθετε και η αμυντική βιομηχανία της δεν μπορεί να κατασκευάσει όλων των ειδών τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα, λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι δε γνωρίζει πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ρωσία για να επιστρατεύσει τους 300.000 άνδρες που θέλει, αλλά υπολογίζει πως μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!