Με «μαύρα γράμματα» γράφτηκε τελικά ο επίλογος της αναζήτησης του υποβρυχίου Titan, συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν κοντά στο σημείο ναυαγίου του Τιτανικού, γεγονός που σημαίνει ότι και οι πέντε επιβάτες του είναι νεκροί.

Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, τα οποία εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων (487 μέτρα) από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού. Ανάμεσά τους είναι ένα σύστημα προσθαλάσσωσης, ένα παράθυρο θύρας και ένα οπίσθιο κάλυμμα από το υποβρύχιο.

">

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, τα συντρίμμια υποδηλώνουν καταστροφική αποσυμπίεση που οδήγησε στη διάλυση του τουριστικού βαθυσκάφους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια προσομοίωση σχετικά με το τι παθαίνει ένα υποβρύχιο όταν υποστεί αποσυμπίεση.

Δείτε πώς διαλύεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσης: