Σοκαριστικά πλάνα έρχονται στη δημοσιότητα, από τον εξ επαφής πυροβολισμό μιας 15χρονης, από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, που την μπέρδεψαν με τον δράστη ενώ ήταν το θύμα. 

Μια 15χρονη πυροβολήθηκε από αστυνομικούς καθώς έτρεχε προς το μέρος τους για βοήθεια μετά την απαγωγή της από τον πατέρα της, ενώ ένας αξιωματικός φώναζε -μάταια- στους άλλους αστυνομικούς να σταματήσουν να πυροβολούν, όπως δείχνει νέο συγκλονιστικό βίντεο.

">

Η Savannah Graziano, 15 ετών, σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, αφού ο πατέρας της, Anthony John Graziano, 45 ετών, είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του Tracy Martinez και είχε απαγάγει την κόρη του.

Στα πλάνα, η Savannah φαίνεται να ακολουθεί τις οδηγίες αστυνομικού και να σύρεται με τα χέρια και τα γόνατά της κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 15 στην Καλιφόρνια.

«Σταματήστε να την πυροβολείτε! Είναι στο αυτοκίνητο (σ.σ.: ο δράστης)! Σταματήστε! Είναι εντάξει! Είναι στο αυτοκίνητο! (…) Σταματήστε!», ακούγεται να φωνάζει ο αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί είχαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι η Savannah πυροβολήθηκε επειδή φορούσε εξοπλισμό με όπλα και ανταπέδωσε τα πυρά, ωστόσο το υλικό φαίνεται να αποδεικνύει πως ήταν άοπλη.

Τραγικά τα πλάνα στα οποία η αστυνομία πυροβολεί την 15χρονη

Το τραγικό βίντεο των πυροβολισμών δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα 1/4, αφού οι δημοσιογράφοι το ζήτησαν βάσει του νόμου περί δημόσιων αρχείων της Καλιφόρνια.

Όταν δολοφονήθηκε η μητέρα της 15χρονης, οι ερευνητές εξέδωσαν συναγερμό για την έφηβη κόρη της και ανταποκρίθηκαν γρήγορα όταν ένας πολίτης την εντόπισε με τον πατέρα της.

Οι αστυνομικοί της κομητείας Σαν Μπερναντίνο προσπάθησαν να σταματήσουν το φορτηγό του Άντονι Γκρατζιάνο λίγο πριν από τις 11 το πρωί, όταν δέχθηκαν πυρά από τον πατέρα που έφερε ημιαυτόματο όπλο, δήλωσαν αξιωματούχοι του τμήματος του σερίφη.

Οι Αρχές ακολούθησαν το φορτηγό για πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο πατέρας συνέχισε να τους πυροβολεί, πριν προσπαθήσει και αποτύχει να ανεβάσει το όχημά του σε ένα ανάχωμα. Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου.