H τοπική κυβέρνηση της Αριζόνα δίνει στην τοπική αστυνομία τη δυνατότητα να συλλάβει παράνομουν μετανάστες που περνούν τα σύνορα, αντιγράφοντας έναν νόμο του Τέξας που έρχεται σε αντίθεση με το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ επί του παρόντος αμφισβητείται από την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο «Νόμος περί εισβολής στην Αριζόνα», (νόμος 1231 της Γερουσίας) καθιστά ως έγκλημα όταν ένα άτομο χωρίς έγγραφα επιχειρεί να εισέλθει στην πολιτεία από το Μεξικό, η από οπουδήποτε εκτός από το λιμάνι εισόδου.

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στην Αριζόνα, εξουσιοδοτούνται να συλλαμβάνουν άτομα που υποπτεύονται ότι διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, ενώ η καταδίκη οδηγεί σε πλημμέλημα κατηγορίας 1, το οποίο συνεπάγεται ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών.

Θα επιτρέψει επίσης στους πολιτειακούς δικαστές να εκδίδουν και εντολές απέλασης.

Οι επαναλαμβανόμενες διελεύσεις μεταναστών που σχετίζονται με ναρκωτικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρότερες τιμωρίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν ο μετανάστης συμφωνήσει να επιστρέψει στο Μεξικό οικειοθελώς, ο δικαστής θα μπορούσε να αποσύρει τις κατηγορίες για το πρώτο αδίκημα.