Ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του σήμερα στο νότιο Βέλγιο, κατά τη διάρκεια έρευνας για υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών.

Ο ύποπτος τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και η κατάσταση του ενός θεωρείται κρίσιμη.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Σαρλερουά Βενσάν Φιας, τα γεγονότα εξελίχθηκαν γύρω στις 6.30 το πρωί, όταν μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της ομοσπονδιακής αστυνομίας πήγε να ερευνήσει το σπίτι του υπόπτου.

Ο τελευταίος «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς με το όπλο στο χέρι και «κυριολεκτικά άδειασε τον γεμιστήρα», κρυμμένος πίσω από μια πόρτα.

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου. Στο σημείο στάλθηκαν ενισχύσεις για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι. Ο ύποπτος βρέθηκε τραυματισμένος μέσα στο σπίτι και υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ενεργούσαν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «σύσταση συμμορίας, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο οχημάτων και όπλων».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο και οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 36χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για τη βελγική αστυνομία» σχολίασε ο Ερίκ Σνεκ, ο ασκών χρέη διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας.