Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν σήμερα πως διεξάγουν κοινά γυμνάσια αερομεταφερόμενων μονάδων στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα που βρίσκονται στο κέντρο μιας μεταναστευτικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή του, το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως μια «τακτική» μονάδα αλεξιπτωτιστών των δύο χωρών κάνει γυμνάσια σε περιοχή της περιφέρειας Γκρόντνο. Το λευκορωσικό υπουργείο προσθέτει πως ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη IL-76 και ελικόπτερα των λευκορωσικών δυνάμεων συμμετέχουν στις ασκήσεις αυτές.

«Μετά τις ρίψεις, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αλεξιπτωτιστές διεξάγουν σειρά ασκήσεων μάχης που περιλαμβάνουν κυρίως την κατάληψη και την υπεράσπιση μιας θέσης, την αναζήτηση και την εξόντωση στόχων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Μινσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Interfax, ανέφεραν πως πρόκειται για μια «αιφνίδια επιθεώρηση» της προετοιμασίας των στρατευμάτων. Εξάλλου το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σχόλιο του Λευκορώσου υπουργού Άμυνας σύμφωνα με το οποίο η Λευκορωσία είναι έτοιμη να διασφαλίσει την ασφάλειά της και να καλέσει τη Ρωσία για βοήθεια, αν χρειαστεί.