Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει μια νέα μονάδα ασφαλείας για να αποτραπούν οι επιθέσεις κατά των διπλωματών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν διπλωματικές πηγές, η ειδική μονάδα που θα προστατεύει όλες τις πρεσβείες, τα προξενεία και όλες τις διπλωματικές αποστολές στη χώρα θα συγκροτηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την είδηση του Πρακτορείου Anadolu αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Ασούρ Σεουβέιλ με τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ αλ-Μπεργκασί σχετικά με τα προβλήματα ασφαλείας στη χώρα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους ο Αμερικάνος Κρις Στίβενς και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι στην επίθεση κατά του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Βεγγάζη. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ως «ανεκπαίδευτους και απείθαρχους» τους άνδρες των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας και εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια των διπλωματικών υπαλλήλων που βρίσκονται στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr