Σύμφωνα με πληροφορίες, το ISIS έχει λάβει μεγάλες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων έμπειρων μαχητών πεζικού καθώς και τεχνικούς, από τα κατεχόμενα σημεία της τρομοκρατικής ομάδας στην ανατολική Σαλαμίγια, προκειμένου να ξεκινήσει μια αντεπίθεση και να ανακαταλάβει τη στρατηγική πόλη Σόχνα από τον Συριακό Στρατό.

Μια αξιοσημείωτη δύναμη του ISIS εξακολουθεί να αναπτύσσεται στους λόφους βόρεια της Σόχνα. Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν αυτήν την περιοχή για να συντονίσουν τις επιθέσεις του πυροβολικού τους κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων μέσα στην πόλη. Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός παγιδευμένων οχημάτων και η απειλή βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας δεν επιτρέπουν στις κυβερνητικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν την ύπαιθρο της Σόχνα.

Τη Δευτέρα, οι Κυβερνητικές Δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους απώθησαν επιθέσεις του ISIS στην περιοχή, αλλά σποραδικές συγκρούσεις συνέχιζαν να εμφανίζονται κοντά στην πόλη.

Εάν το ISIS είναι σε θέση να αναπτύξει τις ενισχύσεις και να ανασυνταχθεί, πριν ο Στρατός ασφαλίσει την πόλη και τους κοντινούς λόφους, οι ισλαμιστές πιθανότατα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την Σόχνα πίσω. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!