Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Moallem κατηγόρησε ανοιχτά τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα δεινά που υφίσταται ο λαός της χώρας εξαιτίας της εμφύλιας σύρραξης που κλιμακώνεται σταδιακά εις βάρος του καθεστώτος Άσσαντ.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Δαμασκό, ο σύριος ΥΠΕΞ καταδίκασε τις μονομερώς  τις  κυρώσεις εις βάρος της χώρας του από τις ΗΠΑ αλλά και την Ε.Ε και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που προξενούν προς την κατεύθυνση της άρσης τους.

Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς Άσσαντ, με αφορμή την καταστολή της ισλαμικής εξέγερσης που ζητάει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Οι συγκρούσεις που επακολούθησαν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 43.000 ανθρώπους.

Το εμπάργκο αφορά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Άσαντ στο εξωτερικό καθώς και επιβολή εμπάργκο πετρελαίου και προμήθειας όπλων που επηρεάζει δυσμενώς την ικανότητα των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων να διεξάγουν επιχειρήσεις όσο και το βιοτικό επίπεδο του συριακού λαού ο οποίος υποφέρει δραματικά από ελλείψεις σε είδη κάλυψης βασικών αναγκών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr