Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ παρεμπόδισαν φάλαγγα ρωσικών οχημάτων ώστε αυτή να μην περάσει δρόμο που οδηγεί στην πόλη Rumaila στην επαρχία Al-Hasakah, βορειοανατολικά της Συρίας.

Την είδηση ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν εμποδίσει ρωσικές περιπολίες στο βορρά, ανατολικά και δυτικά της Al-Hasakah.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι μια ρωσική στρατιωτική συνοδεία, αποτελούμενη από τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, άφησε το Al-Qamishli για να κατευθυνθεί στην πετρελαιοπηγή Rumaila, όταν δύο αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα τους έκοψαν τον δρόμο αναγκάζοντάς τους να γυρίσουν πίσω.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία έχει τοποθετηθεί σε δέκα περιοχές στη βόρεια Συρία, μερικές από τις οποίες ήταν αμερικανικές βάσεις, πριν από την αποχώρηση των τελευταίων από αυτές, αφότου ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο την επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”. Παρά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις βάσεις, διατηρούσαν την παρουσία τους στις περιοχές, γύρω από τις πετρελαιοπηγές, την οποία πρόσφατα ενίσχυσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!