ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Ο άσσος των άσσων: Ο Ρώσος αντισμήναρχος Ίλια Σιζόφ με τις περισσότερες καταρρίψεις στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πετάει με μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35S

Ο άσσος των άσσων: Ο Ρώσος αντισμήναρχος Ίλια Σιζόφ με τις περισσότερες καταρρίψεις στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο πιλότος με την μεγαλύτερη επιτυχία στα μαχητικά αεροσκάφη του 21ου αιώνα είναι ο Αναπληρωτής Διοικητής του 23ου Συντάγματος Μαχητικής Αεροπορίας, Αντισυνταγματάρχης Ίλια Σιζόφ. 

Σημειωτέον πως ο συγκεκριμένος πιλότος έχει παρασημοφορηθεί ως Ήρωας της Ρωσίας.

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 7 Ιουνίου 2022, κατέρριψε τρία ουκρανικά μαχητικά Su-24, τρία Su-27, δύο MiG-29, δύο ελικόπτερα Mi-24, ένα ελικόπτερο Mi-14, και κατέστρεψε επίσης δύο αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M1.

Κατόπιν έλαβε το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας στις 21 Ιουλίου toy 2022 για την καταστροφή έντεκα ουκρανικών αεροσκαφών και την αποτροπή προσπάθειας ανακατάληψης του Snake Island.

Για «μαζικό ηρωισμό και θάρρος στη μάχη», το Σύνταγμα του έλαβε τον χαρακτηρισμό των Φρουρών στις 17 Νοεμβρίου 2022 ως ανταμοιβή για την απόδοσή του στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Τον ίδιο μήνα, ο Ι.Σίζοφ ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι της μονάδας περνούσαν θεωρητική εκπαίδευση για τα συστήματα του Sukhoi Su-57 στο 4ο Κέντρο Επανεκπαίδευσης Προσωπικού, καθώς το Σύνταγμα πρόκειται να γίνει η πρώτη επιχειρησιακή μονάδα που θα παραλάβει το Su-57.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.