Η πρόσφατη ουκρανική επίθεση εντός ρωσικού εδάφους στην περιφέρεια του Mπέλγκοροντ είχε ως βασικό σκοπό να αναγκάσει την Μόσχα να αποσύρει στρατεύματα από την Ουκρανία για να προστατεύσει τα σύνορα της τα οποία όπως αποδείχτηκε είναι διάτρητα.
 
Είχε επίσης ως στόχο να δημιουργήσει μία ιδέα στην διεθνή κοινή γνώμη πως υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις σε περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στην Ουκρανία και ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θέλουν να γίνουν… Ουκρανοί.
Οι Ουκρανοί σαμποτέρ ισχυρίστηκαν πως είναι… Ρώσοι αυτονομιστές και αποκαλούσαν μάλιστα τον εαυτό τους ως «ρωσική λεγεώνα της ελευθερίας».Την παρουσίασαν την εισβολή στο ουκρανικό έδαφος ως «έγχρωμη επανάσταση». Είναι μία ιδέα η οποία εμφανίστηκε πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2022 με την ονομασία «Λαϊκή Δημοκρατία του Κουρσκ».
Με λίγα λόγια οι Ουκρανοί σε συνεννόηση φυσικά με τους Δυτικούς επιχειρούν να κάνουν μία απομίμηση των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και της περιφέρειας της Κριμαίας, περιοχές οι οποίες αποσχίστηκαν από την Ουκρανία το 2014 μετά από την διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.
Εμφάνισαν κι άλλες ρωσικές περιοχές οι οποίες «θέλουν να αποσχιστούν» όπως η «Λαϊκή Δημοκρατία του Μπριάνσκ» και η περιοχή του Μπέλγκοροντ όπου και συνέβησαν τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα.

 
Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί και οι σχετικές σημαίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα γεγονότα έλαβαν χώρα μετά την οριστική και ολοκληρωτική πτώση του Αρτεμόβσκ, πρώην Μπάκχμουτ.

Δύση και Κίεβο ήθελαν κάπως να ξεχαστεί αυτή ήττα. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα των έγχρωμων επαναστάσεων στην δυτική Ρωσία. Μάλιστα στο Μπριάνσκ οι Ουκρανοί έχουν ανακοινώσει και δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για τις 15 Ιουνίου.

">

">