ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μάχες επί ρωσικού εδάφους στο Μπέλγκοροντ: Έχουν καταλάβει 2 οικισμούς οι Ουκρανοί

Το Κίεβο έπληξε τη νύχτα με drones τα τοπικά κτίρια της FSB και του υπουργείου Εσωτερικών

Μάχες επί ρωσικού εδάφους στο Μπέλγκοροντ: Έχουν καταλάβει 2 οικισμούς οι Ουκρανοί

Από χθες το απόγευμα ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ έχει εισβάλει στην ρωσική επαρχία του Μπέλγκοροντ και παρά το γεγονός ότι η Μόσχα έθεσε την περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία υπό το «νομικό καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και σήμερα.

Οι ρωσικές αρχές του Μπέλγκοροντ «εξουδετέρωσαν» 39 Ουκρανούς σαμποτέρ ωστόσο οι συγκρούσεις συνεχίζονται, με τις μάχες να μαίνονται στους δύο ακόμα υπό κατάληψη οικισμούς από τους Ουκρανούς, Γκράιβορον και Γκόρα Πόντολ. Μάλιστα οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Oι ουκρανικές επιθέσεις στις συνοριακές πόλεις του Μπέλγκοροντ έγιναν θέμα και στους NY Times.

Για τις συγκρούσεις στο ρωσικό έδαφος εξέδωσαν αναφορά και οι βρετανικές υπηρεσίες. Μάλιστα αναφέρουν πως αυτές οι συγκρούσεις έχουν ξεκινήσει από τις 19 Μαΐου.

https://twitter.com/ripetvofficial/status/1660933591365464064

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «η εκκαθάριση συνεχίζεται στην συνοικία Γκραϊβορόν από το υπουργείο Εσωτερικών και τις δυνάμεις ασφαλείας».

Υπάρχουν αναφορές ότι το ουκρανικό πυροβολικό πλήττει θέσεις του ρωσικού Στρατού και στρατιωτικές υποδομές στην περιοχή του Μπέλγκοροντ από τις βραδινές ώρες.

Ο δήμος του Μπέλγκοροντ στέλνει SMS στους κατοίκους «να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας»!

Αναφέρθηκαν εκρήξεις τη νύχτα στα τοπικά κτίρια της ρωσικής FSB και του υπουργείου Εσωτερικών τα οποία και επλήγησαν από ουκρανικά drones!

Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί σαμποτέρ είναι «Ρώσοι εθελοντές» που θέλουν να ανατραπεί… το «καθεστώς Πούτιν» ενώ θεωρεί πως η περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ουκρανία, δηλαδή είναι… Ουκρανοί οι κάτοικοι και ότι πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους αν θέλουν να παραμείνουν στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Επικεφαλής των δυνάμεων των Ουκρανών σαμποτέρ έχει ταυτοποιηθεί ένας Ρώσος νεοναζί με το όνομα Αλεξέι Λέβκιν, ο οποίος έχει φύγει από την Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια ενώ θεωρεί ως «ήρωες» άτομα όπως ο Τίμοθι Μακβέι (ο βομβιστής της Οκλαχόμα, υπεύθυνος για τον θάνατο 168 ανθρώπων) και τον Μπρέιβικ (ο Νορβηγός «χασάπης» νεοναζί που δολοφόνησε 77 άτομα στην Νορβηγία)

To Mπέλγκοροντ είναι μία πόλη 400.000 κατοίκων μόλις 40 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα. Χθες οι Ουκρανοί σαμποτέρ αιφνιδίασαν τους συνοριοφύλακες στην Κοζίνκα και πέρασαν σε ρωσικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.