Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ «πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Μακρόν «έκανε ένα σοβαρό λάθος, από άποψη ακρίβειας και ηθικής».

«Αυτός που εμποδίζει την εκκένωση των πολιτών δεν είναι το Ισραήλ, είναι η Χαμάς. Αυτός που πυροβόλησε τις περιοχές διέλευσης στον ασφαλή διάδρομο δεν είναι το Ισραήλ, είναι η Χαμάς… επομένως, η ευθύνη για την εκκένωση δεν είναι του Ισραήλ, είναι της Χαμάς» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σχολίασε επίσης τις δηλώσεις των ξένων ηγετών: «Θέλω να πω σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που μας επικρίνουν, ότι δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας ώστε να ηττηθεί η Χαμάς».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (10/11) σε συνέντευξή του στο BBC ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, εκτιμώντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ.