ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ε.Μακρόν: «Να σταματήσει το Ισραήλ να βομβαρδίζει μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους»

«Μοιραζόμαστε τον πόνο του Ισραήλ»

Ε.Μακρόν: «Να σταματήσει το Ισραήλ να βομβαρδίζει μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα. 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο BBC από Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελήσει το Ισραήλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, αλλά προσθέτει ότι «τους παροτρύνουμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς» στη Γάζα, τονίζοντας επίσης ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

«Μοιραζόμαστε τον πόνο [του Ισραήλ]. Και συμμεριζόμαστε την προθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία. Ξέρουμε τι σημαίνει η τρομοκρατία στη Γαλλία» είπε ο Μακρόν.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας λόγω των αρχών μας, επειδή είμαστε δημοκρατίες. Είναι σημαντικό για τη μεσομακροπρόθεσμη περίοδο, καθώς και για την ασφάλεια του ίδιου του Ισραήλ, να αναγνωρίσουμε ότι όλες οι ζωές έχουν σημασία» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όταν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου- στις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν».

Μιλώντας την επομένη μιας διάσκεψης ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παρίσι σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μακρόν δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που ήταν παρόντες στη σύνοδο αυτή ήταν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

«Σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι» στη Γάζα, λέει ο Μακρόν, και καλεί το Ισραήλ να σταματήσει

«De facto -σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι-, de facto. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμότητα. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει».

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι δεν είναι ο ρόλος του να κρίνει αν έχει παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο.

«Δεν είμαι δικαστής. Είμαι επικεφαλής κράτους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν θα ήταν σωστό να επικρίνει με αυτόν τον τρόπο το Ισραήλ –«έναν εταίρο και φίλο»-, μόλις ένα μήνα μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο Μακρόν δήλωσε ότι διαφωνεί με το ότι ο καλύτερος τρόπος για να «προστατεύσει το Ισραήλ τον εαυτό του είναι να πραγματοποιήσει έναν μεγάλο βομβαρδισμό της Γάζας», λέγοντας ότι δημιουργεί «δυσαρέσκεια και άσχημα συναισθήματα» στην περιοχή, που θα παρατείνουν τη σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.