Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται το αεροδρόμιο της Μαριούπολης στο Ντόνετσκ, το οποίο πρέπει να τονιστεί ότι έχει καταστραφεί από τις μάχες των τελευταίων ημερών. 

Οι Ρώσοι από τη στιγμή που έληξε το τελεσίγραφο πέρασαν στην επίθεση και «εκκαθαρίζουν» τους τελευταίους θύλακες του Τάγματος Αζόφ, οι οποίοι παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στο εργοστάσιο μεταλλουργίας στο λιμάνι, αλλά πλέον βλέπουν ότι «σφίγγει» ο κλοιός.

">

Το αεροδρόμιο ήταν κλειστό από το 2014 και τέθηκε υπό έλεγχο από τον στρατό του Ντόνετσκ και τον ρωσικό στρατό μετά από μια εντατική επίθεση.

Χρησιμοποιήθηκε ως ανεπίσημη βάση για την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, το τμήμα ασφαλείας και την εθελοντική πολιτοφυλακή του Αζόφ τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ντμίτρι Μάσλακ, ανταποκριτής του Παγκόσμιου Τηλεοπτικού Δικτύου της Κίνας (CGTN), επισκέφτηκε την τοποθεσία την Δευτέρα και είδε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή.

Ακόμη και η πρόσβαση σε αυτή την τοποθεσία δεν ήταν εύκολη, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούσαν στον τερματικό σταθμό ήταν γεμάτοι νάρκες.